Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
септември 03, 2010, 10:59:46
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Търси:
Експертно Търсене
Приятели, това е
форум за литература и хора
, очакващ да стане наш дом. Чист и подреден. Да го изпълним с живот, без да посягаме на чистотата му.
30687
Публикации в
3724
Теми от
70
Членове
Последен член:
admin
ГЛОСИ
ЧЕКМЕДЖЕ - за всичко и за всички
ВЕСТНИК - за личности, събития и споделености
Захари Карабашлиев - с Наградата "Хеликон"-2009
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
« назад
напред »
Страници:
[
1
]
Автор
Тема: Захари Карабашлиев - с Наградата "Хеликон"-2009 (Прочетена 543 пъти)
glossar
Гост
Захари Карабашлиев - с Наградата "Хеликон"-2009
«
-:
декември 03, 2009, 21:21:48 »
http://crosspoint.mediabg.eu/?p=4573
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
Публикации: 386
Re: Захари Карабашлиев - с Наградата "Хеликон"-2009
«
Отговор #1 -:
декември 14, 2009, 12:40:59 »
Аз го гледах в "Челюсти" миналата седмица, бе доста нервничък... и ми се стори неуместно дръпнат. Водещата реши да му лепне етикета, набиван вече достатъчно от медиите, за емигрантски писател и вместо да я отсече отведнъж, че вече не може да се говори за такова разделение, той посвети почти цялото предаване на раздразнението си от нея. Мога да го разбера, когато отсече, че водещата не е чела книгите му, но такова поведение, според мен, не е оправдано за пред зрителите, защото никой не е длъжен да ги прочете... хората решават дали да четат тоз или онзи и в такива моменти, когато тоз същият получи такава трибуна..., но... Както вече писах някъде тук - никой не е длъжен на авторите, нито водещите, нито публиката, нито който и да било и ако самите автори не вденат това..., а вместо това предпочетат да се величаят... уф... Ако го има "Нощни птици" в сайта на БНТ ще погледна, че ми е адски интересно дали и там се е държал малко като белия човек в предаване на някоя африканска тв...
Активен
glossar
Гост
«
Отговор #2 -:
декември 14, 2009, 13:42:10 »
E, от вчера вече има още една награда:
http://crosspoint.mediabg.eu/?p=4767
П.П. Гледах началото на разговора с него в "Денят е прекрасен" на ермалъкtv (пускат ги и на запис... но не мога да търся сега...) - излючително симпатично присъствие... ама пък аз съм непретенциозен - не искам в интервюта писателите да ми казват това, което не са казали (или са казали) в книгите си...
«
Последна редакция: декември 14, 2009, 13:59:42 от glossar
»
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
«
Отговор #3 -:
декември 14, 2009, 13:49:21 »
Гладах го в БНТ, водещата бе перфектно подготвена, но за какво ли... сякаш авторът бе дошъл там, за да я слуша вместо тя и съответно зрителите да чуят него. Цветелина, разбирам те... И добре, че бяха другите двама гости, защото те спасиха предаването. Вальо, никой не казва, че авторът трябва да преразказва книгите си в интервюта, но трябва да видиш тези предавания, просто много трудно можеш да си намериш нещо там и не твърдя, че авторът трябва да звучи като духовен гуру или да дава някакви наставления, посоки и прочие, просто в тези интервюта няма нищо освен притеснение, раздразнение и някакъв страх, като че ли, сакън ако се разкаже някаква история. И въобще да се получи разговор. Като контра пример мога да дам интервюто на Йълдъз Ибрахимова в същото предаване, не можех да се откъсна от предаването, беше магнетично, живо, дълбоко, човешко, интересно... Тук няма нито едно от тези неща. Да не говорим, че имаше някои изрази, които те хвърлят в оркестъра. (изманипулирам, пощастливя)
Активен
glossar
Гост
«
Отговор #4 -:
декември 14, 2009, 14:29:15 »
В момента съм на 40-ата минута на "нощни птици"... и нищо не ме дразни... да, малко са завършените изречения, ужасно много е притеснението (опитите, наистина да се отговори смислено на всеки въпрос, да се импровизира сентенция на момента - впрочем аз пък чета този стремеж като свръхотговорност, която, както някои знаем, често ужасно пречи... - наистина са съкрушително неуспешни) и какво от това?.. (Силвия, не виждам и следа от раздразнение) Продължавам да виждам симпатично и много човешко присъствие... И най-важното (онова, което Силвия видя като проблем) - много по-интересно му е да слуша събеседника си, отколкото да говори (особено за себе си) - а това май много рядко се среща...
Както и да е... поне днес "очите ни" са твърде различни...
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
«
Отговор #5 -:
декември 14, 2009, 14:42:17 »
Е, хайде сега. Това не е разговор в градинката на "Кристал", нито предаването го има, за да се слуша водещият, форматът е интервю, а не дебат, а и гостът, както видя доста често вместо да подеме провокацията на водещия отговаря - ах, колко интересно или в този дух. Не е това целта..., а и се забравя, че има и зрители зад камерите, не са си двамата и пианиста. Раздразнението го има в Нова, виж и това интервю, то даже е повечко, накрая авторът се извини и благодари на момчетата от студиото...
Всъщност, това е просто споделяне на впечатления, а не спор.
П. С. За ВИК не съм сигурна дали е така... Има май някакво объркване, а може и да греша. В конкурс за роман на годината не може да има два романа..., ми се струва. Може би наградата за един от романите е на публиката. Беше неясно снощи в Библиотеката. И доста прибързано разпространението на новината..., според мен..., поради това уточнение.
Активен
glossar
Гост
«
Отговор #6 -:
декември 14, 2009, 14:54:14 »
Силвия, три пъти слушах предаването - ясно е казано, че наградата е поделена... Освен това в страницита на наградата, ясно бе посочено, че победителят ще бъде обявен в предаването "Библиотеката" -
http://www.vickfoundation.com/
(инак, при цялото ми уважение към това предаване, не бих си позволил да пусна такъв текст)...
Активен
Иво Георгиев
Hero Member
Публикации: 581
«
Отговор #7 -:
декември 14, 2009, 14:57:25 »
Не съм чел нищо от това, иначе, симпатично момче. Имаше едно интервю с него в сп. "ЛИК" преди няколко месеца, което си беше интервю като интервю - т.е. нищо особено. А в ноемврийския брой на същото списание, четох интересен материал на М.Новков за 6-те номинирани романа за "ВИК", който иска може да го види тук:
http://www.bta.bg/site/lik/new/02article.htm
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
«
Отговор #8 -:
декември 14, 2009, 15:00:18 »
И аз го слушах, просто изразих съмнение, не критика към теб, а съмнение... Ти не си сигурен дали е така, в сайта на ВИК няма нищо, всяка година има двама победители - един на журито и един на публиката, оттам и моите въпроси. Струва ми се, че нещо и ти като Карабашлиев... Грешали са и други предавания, не само "Библиотеката", така че..., ако е грешка, разбира се.
Новков написа единствения стойностен текст за номинираните книги тази година. Много го харесах и аз.
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
«
Отговор #9 -:
декември 16, 2009, 17:57:55 »
Няма грешка. Действително са двама победителите този път.
Активен
Левена Филчева
Hero Member
Публикации: 1428
«
Отговор #10 -:
декември 17, 2009, 14:03:49 »
Цитат на: Силвия Томова в декември 16, 2009, 17:57:55
Няма грешка. Действително са двама победителите този път.
Грешката е вярна, както се казва.
Вдясно, в движещото се поле
тук
пише: "Наградата на публиката тази година получава
Милен Русков
за романа си “
18% сиво
”." Иди че разбери нещо!
Активен
Силвия Томова
Sr. Member
«
Отговор #11 -:
декември 17, 2009, 14:09:06 »
Видях го... Наградата на читателите отива в Карабашлиев със сигурност, говорих с организаторите. А сайтът им е потрес просто.
Активен
Страници:
[
1
]
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
LIBER - за човека: книжен и свободен
=> ПОЕЗИЯ
=> ПРОЗА
=> Миниатюри
===> Източният хоризонт - юген и хайку
===> Западният хоризонт
===> Работилница
=> ВЕЗНИ
=> МЕЛНИЧКА
===> "Инцидентът"
===> "Ист-50"
===> "100-те "исторически" миниатюри на България"
===> Тя ......, защото
===> Голямото новогодишно писане
=> Поезия - "Искам да ви представя..."
=> Поезия - "Хайде да си поговорим!"
=> Проза - "Искам да ви представя..."
=> Проза - "Хайде да си поговорим"
=> Фрагменти
=> Приказки
===> БЯЛО
Да си припомним стари публикации
=> Да си припомним стари публикации
ЧЕКМЕДЖЕ - за всичко и за всички
=> ВЕСТНИК - за личности, събития и споделености
=> ГЛАСНИ - литературата има и глас
=> Какво чета в момента?
=> ВСИЧКОТУК
===> Търг за произведения на изобразителното изкуство с блага цел
===> Подаръци за всички ще има...
===> Артинсталацията на Валентин Дишев "По"
КНИЖАРНИЧКА
=> Поръчки по пощата
Форум за гости (и бъдещи приятели)
=> За всичко от всички
За нас и този форум
=> Ние сме?
КОНКУРС НА "ГЛОСИ"
=> Правилник и статут на конкурса
АРХИВ - ежемесечен национален конкурс за поезия и кратка проза
=> КРАЕН РЕЗУЛТАТ и архив на финалния арбитраж (февруарска сесия)
===> Конкурс - "Февруарска сесия" - 2008 г.
=> Конкурс - "Мартенска сесия" - 2008 г.
===> Мартенска сесия на конкурса - ФИНАЛ
=> Конкурс - априлска сесия
===> Мартенска сесия на конкурса - резултати
===> Априлска сесия на конкурса - финал
=====> Текстове, участващи във финала
=> Майска сесия на конкурса
===> Майска сесия на конкурса - финал
=> Юлска сесия на конкурса
Loading...